Mentett sünöket engedtek szabadonTizenöt sünt engedtek szabadon munkatársaink a Pilis hegységben. Az állatokat jóakaratú emberek hozták be a kertbe még a tavalyi év folyamán. Miután sikeresen átteleltek, a megfelelő kondíciójú egyedeket visszaengedtük a szabad természetbe.

 

Csütörtök délelőtt engedtük szabadon azokat a mentett sünöket, amelyeket még a tavalyi év második felében hoztak be hozzánk állatszerető magánszemélyek. Állatkertünk hosszú évek óta foglalkozik a bajba jutott sünök mentésével. A behozott állatok között rendszerint elárvult fiatalok, sérült – pl. kutyák által megmart – egyedek, illetve olyan állatok akadnak, amelyek valamilyen okból nem tudtak felkészülni a télre.

A tavasz beköszöntével azokat a sünöket, amelyek kondíciója ezt lehetővé teszi, visszaengedjük a szabad természetbe. Erre a tavalyi évben a Börzsönyben, idén pedig a Pilis hegységben került sor. A sünök közül tizenöt állat bizonyult alkalmasnak az elengedésre, őket – a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal egyeztetve – a Pankos-tető mellett engedték szabadon természetvédelmi mentőhelyünk munkatársai.

 

(fotók: Bagosi Zoltán)