Tüske"A mi kis süninket fényes nappal találta az uszkárom a hátsó kertben egy kocsi alatt, persze jól megugatta. A sünt viszont ez nem érdekelte, és elindult nyöszörögve felé, itt már sejtettem, hogy baj van. egy sün aki nem fél a kutyától??? Szépen kivettem egy virágcseréppel, mert ha még sincs baj, ne vegye fel a kezem szagát, ekkor is kicsit nyöszörgött. Bevittem a házba egy dobozba raktam szénacsomó közé. Mivel már régóta van nyulam nálam egyből volt széna, forgács, kinőtt ketrec, itató, tálka. Persze a tál még nagy volt neki, egy befőttes üveg tetejében kapott tejet, a vízhez hozzá sem nyúlt. Ekkor fele akkora volt mint ez a rögtönzött edény!

Szép lassan elkezdte megiszogatni a tejet*, elsőnek az orrán át próbálta, de másnapra már a vizet is megitta. Persze Nála is gondok voltak a bolhákkal, de kapott rá sprayt és 20 percen belül nyoma sem volt az élősködőknek. Egy kis bevásárló túra után kapott szárazat, aszpikos kaját és egy szép kényelmes ketrecet meg alvó helyet. Utána kb 1 hétig minden ébredéskor sírt, ezért kapott egy emészthető plüssbárányt, így ahhoz hozzá tudott bújni, és abbahagyta a sírást. Pár nappal később megtaláltuk a testvérét a kertben, de sajnos már nem tudtunk rajta segíteni. A kis süni még hetekig nem kapott nevet, nem tudtuk eldönteni, hogy fiú e vagy lány, de végül a párom Tüske Böki-nek keresztelte el. (egyik kedvenc mesefigurája és az egyik kedvenc x-men karakterem után :) Tüske hamar összebarátkozott a nyuszinkkal, aki lány és Carmen névre “hallgat”. A kutyákat már nem kedveli, bár az uszkárom meg van érte őrülve, a német-juhász pedig szeretgetné mint ha a kölyke lenne. Azóta elköltözünk onnan és Tüske egy hatalmas ketrecet kapott ajándékba.

Remekül el van és az egész házban elkap minden rovart! Bár semmilyen gyümölcsöt vagy zöldséget nem hajlandó megenni. Imád mindenre puffogni, még akkor is, ha senki és semmi sincs a közelében. A nyuszival azóta jóban vannak és már a macskákat is hajlandó elviselni."

* tejet ne adjunk a sünöknek! (SüniMama)