sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

A 42. hét hírei

Túl vagyunk az október felén, most már 350-400 gramm tömeg kell egy süninek ahhoz, hogy jó esélyei legyenek a téli álomhoz. Ilyekor akár heti 100-150 grammot is tudnak hízni, és a fiatal sünök térnek legkésőbb aludni: november eleje táján.

Amíg a sünik élelem után kutatnak, mi sem henyéltünk, igyekeztünk jó Sünbarátok lenni. A nálunk gondozásban lévő sünik szépen gyarapodnak, a gondozást végző önkénteseink fáradhatatlanul dolgoznak értük. Hálásak vagyunk és igen büszkék is rájuk, mert csodás emberek, kiváló állatbarátok.

Jó barátaink, a Magyar Madártani Egyesület is odafigyelnek a sünikre, és készítettek egy igen alapos összeállítást a kerti sünökről. Nagyon klassz videókat is rögzítettek a cikkhez, jó szívvel ajánljuk elolvasásra, megtekintésre: http://www.mme.hu/ovatosan-bolygassuk-rozserakasokat-vigyazzunk-sunokre

Egy kis vidámság is jutott erre a hétre: megmutattuk Facebook-oldalunkon egy Japánban élő afrikai fehérhasú törpesüni, Azuki fotóalbumát arról a kirándulásról, melyet a gazdija szervezett a számára. Igazi cukiság volt a reggeli kávé mellé. A süni élete és kalandjai itt nyomon követhetőek: https://www.instagram.com/hedgehog_azuki

Ezen a héten jutott rész küzdelemből, veszteségből is, mert volt olyan süni, akit sajnos nem sikerült megmenteni, hiába tettünk meg érte mindent. Vannak ilyen esetek is nálunk, persze, hiszen az életnek része az elmúlás is, és megszokhatatlan a szomorkodás egy-egy ilyen veszteség miatt. De olyankor mindig igyekszünk arra gondolni, hogy milyen sok sünit viszont tényleg meg tudunk menteni, és mennyi-mennyi lelkes Sünbarátunk van, és ezek a gondolatok segítenek át bennünket a nehéz pillanatokon.

A hét végén egy szívmelengető kötelességünk volt még: Pityu, Nagyi, Bogyó és Babóca, Szuszi, Kókusz visszatért a vadonba, épen, egészségesen, lelkesen. Boldog sünéveket kívánunk nekik!