sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Gombóc, avagy egy sün etetétese







Mondanám, hogy nem mindennapi, mert nem is kap mindennap és nem is mindennapi, amit kap.

 

 

Mikor megtaláltuk fényes nappal betegen, nyüzügén kúszott felént, mi rögtön tejet adtunk neki, amit be is szippantott pillanatok alatt. Ami furcsa volt hogy után zöldet kaksizott, de akkor láttunk először sün-kaksit, így nem tudtuk hogy ez most jó vagy sem. Másnap már nem ette meg, csak prüszkölt mellette. Így adtunk hát vizet neki, amit ugyan kortyolgatott de ugye a víztől mi se lakunk jól…

Nem emlékszem hol, de olvastam, hogy a sünik szeretik a gilisztákat, hát ásót ragadtunk és keresgéltünk neki 2-3 gilut. Elé dobtam… meg kell hogy mondjam, én életemben nem láttam még ilyen gyorsan lecsapni falatra sünit (ezt finom falatra még most is megismétli).

Hangos, cuppogós csámcsogásokkal adta tudtunkra, igen, ez finom. Hát ástunk még párat. Utána mint aki jól végezte dolgát aludt egész nap.  Este arra riadtunk, hogy valami éktelen kaparászás van folyamatban… egen, a süni éjszakai állat. Kapott még egy két gilut. És másnap már nem zöld kaksi várt ránk :o)

 

Naponta egyszer kap enni és ezt hol beosztja, hogy behabzsolja. De még így is jobban el van kényeztetve, mint a természetben J Általában este 9kor van kaja osztás (ezt amúgy olyan tökéletesre fejlesztettük, hogy ha 21.00kor nincs kaja valamilyen oknál fogva akkor kedvencünk dobálja a tálkát…). Miket eszik? Hát, szép sorjában: tücsköt, gilisztát, lisztkukacot, konzerv cica/görény és sün kaját, süni száraztápot (szerintetek betehetek képet róla???), fonnyadt gyümölcsöt (a frisshez hozzá se nyúl) és mindent megrág, mint egy kölyökkutya. Vizet és csakis vizet iszik! Mert mint kiderült nem egészséges a zöld kaki…

Tücsköt úgy kap, hogy van egy lepusztult akváriumom amibe földet és gilisztát tettünk, így ásni is tud Gombócka, és a tetején szaladgálnak a tücskök – persze lefedve. Van hogy kitesszük a kőre elé és ő fogdossa össze, de mostanában inkább megnézné a lakhandit, mintsem egyen. Azért muris tud lenni, mikor egy tücsöktől megijed egy sün és neki áll „leszuszogni”…:o) Imádom :o)

 

Hirtelen ennyi :o)

 

 

 

 

 

 

 

Csak és kizárólag saját tapasztalatokat írunk le…Vannak sünik akik mást szeretnek, minden süni egyéniség, ahogy mi is. Csak a tüskéik cukik.

 

UPDATE:

Felbújtás áldozataként megosztom veletek mit eszik Gombócka :o)