sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – 2019/05

Májusban sem unatkoztunk, rengeteg új süni érkezett hozzánk, részt vettünk több eseményen is és igyekeztünk minden megkeresésre válaszolni. Mindannyian munka, család és egyéb elfoglaltságok mellett visszük a hátunkon az Alapítványt, az egyre több sérült süniről, elárvult sünbabákról szóló segítségkérés pedig nap mint nap megtölti e-mail és Facebook postafiókunkat. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mindenkinek tudjunk válaszolni és segíteni, de sajnos előfordul, hogy nem tudunk rögtön reagálni.

Ebben a hónapban három nagyobb eseményen képviseltük az Alapítványt. Ellátogattunk a Murmuczok Oktatási Centrumba, ahol az állatorvos asszisztens-jelöltek nagyon nyitottak és érdeklődők voltak a sünikkel kapcsolatban. Az előadásra elkísért minket állandó doktornénink, Dr. Schütz Éva is.

Május közepén a Budapest Bike Maffia által megrendezett Charity Festen vettünk részt. Az adományfesztiválon kaptunk egy saját sátrat, ahol tudtuk fogadni az érdeklődőket, és sünisimogatásra is volt lehetőség. Elkísért minket Amigo, a madagaszkári süni, valamint Anubis és Franklin, a két afrikai fehérhasú törpesüni. A nap végére persze jól elfáradtak mindhárman, de hősiesen tűrték a napközbeni simogatást.

Még egy meghívásnak tettünk eleget, a sóskúti Andreetti Károly Általános Iskola gyereknapján tartottunk előadást az alsósoknak. A gyerekek már hetek óta gyűjtögették nekünk az iskola bejáratánál az adományokat. Az előadáson feltett kérdéseinkre ügyesen válaszoltak, és ők is érdeklődőek voltak egy-egy téma iránt. A bátrabbak megsimogathatták Amigot és Anubist, Kaparkát, a keleti sünit viszont csak kellő távolságból lehetett megszemlélni.

Májusban útjára indítottunk jó pár sünit, többek között most szabadult a szerelmespár, Alma és Szemcsi, de a puffogásáról híres Liza is visszatérhetett a természetbe.

Nagy létszámban érkeztek hozzánk sünik a hónap során:

  • Liza és Hedrik: Az esőzés kis híján elmosta őket, de megtalálóik azonnal állatorvoshoz vitték őket, ahol kaptak infúziót, vitaminkoktélt és melegítést. Nem fiatalok, de egy nagyon összetartó pár, évek óta egy kertben laktak. Hozzánk lábadozásra érkeztek.
  • Hulk: Óriás sünfiú, akinek megtalálói segítettek átvészelni a telet, mi pedig a kiszoktatásban működtünk közre.
  • Melinda: Sebes volt a feje, szörcsögött és a lába sem volt oké. Az egyik szeme is sérült. Most viszont már fut, mint a nyúl, hamarosan szabadulhat.
  • BB: Eredetileg a Béla nevet kapta, de átkereszteltük, mert ő egy kislány. Az Exo-Petbe vitték be soványan és kiszáradva. A rendelőben igazi rosszcsontként viselkedett, folyton megszökött, minden nap máshol találták meg.
  • Pöttöm: Őt szintén az Exo-Petben adták le, nagyon ki volt száradva. Azóta már jól eszik és sokat hízott is.
  • Szandra mama: Egy kutya megharapta, de szerencsére csak felületi sérülései voltak. Ő az idei első sünimamánk, jelenleg a pár napos babáit gondozza.
  • Jeromos: Győrből érkezett hozzánk, majd vittük is a doktornéninkhez, mivel taknyos is volt,  és úgy láttuk, mint ha hiányozna egy darab az orrából.
  • Zelma: Ki volt száradva, és az orra is el van törve. Jelenleg az Exo-Petben gyógyulgat.
  • Sündörgi: Őt is az Exo-Petbe vitték be, kicsit féloldalas, és az egyik szeme sebes.
  • Pécsi Balázs: Idegrendszeri tünetei vannak, etetni és itatni kell.
  • Milán: A bal mellső lába sérült, az ujjait lerágta. A sebe már szépen gyógyul, várja a szabadulást.
  • Szegfű: Soványan és remegősen került a rendelőbe, jelenleg még férges, de kezeljük továbbra is. Az Exo-Petben igazi rosszcsontként viselkedett, még a kezelőlapját is megcsócsálta.
  • Hanna: Fényes nappal találták, a varjak csipkedték. Tele volt kullanccsal, de sikerült lekezelnünk. Ő is a babáit várja.
  • Csomádi babák: Mamájukat nem találták, ezért elhozták őket nekünk. Másnap jött a hívás, hogy mami előkerült a harmadik picivel, úgyhogy a két baba újra visszakerült oda, ahonnan eljöttek, a család sikeresen egyesült.
  • Iskolás babák: A 4 pár napos babát egy iskola udvarán találták, egy markológép szétszedte a fészküket, és a mamit is elvitte. Sajnos egyikük sem maradt velünk.
  • Miss Rocky: A hátsó lábát amputálni kellett egy korábbi rosszul összeforrt törés miatt, de ettől ő még teljes sünéletet élhet.
  • Miss Roland: Rolandnak nevezték el, de kislány. A jobb szeme sérült, így azt ki kellett operálni, de egy szemmel is nagyon jól fog boldogulni.
  • Berci: Szekszárdról került fel kicsit ramaty állapotban, tele van a kis teste mindenféle régi hegekkel, amik szerencsére már nem zavarják, viszont férgesség miatt még kezeljük. Berci igazi sármos sünfiú.
  • Dezső: Egy kutya kapta el, szerencsére a találkozást felületi sérülésekkel megúszta. Sünférfi létére igazi kis hisztigép, de imádni való! Hamarosan megkezdi a szabadságra való felkészülést.