sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

A 40. hét hírei

Október beköszöntével egyre gyakoribbak a sünészlelések, volt mit csinálnunk ezen a héten is – lássuk, mivel telt ez a pár nap!

Dunaharasztiról érkezett hozzánk Pöti, akit egész picurka volt, mikor megtalálták. azóta szépen gyarapodott, de télire már hozzánk költözik, hogy tavasszal erősen, magabiztosan térhessen vissza a vadonba.

Facebook-oldalunkon megmutattunk Nektek egy cicamamát, aki örökbe fogadott egy fészekalja süngyereket. Gondozza, táplálja őket, lelkiismeretesen, végtelen türelemmel. Az állatvilág végtelen csodáinak egyike ő. 🙂

Mivel igen sok üzenetet kapunk azzal kapcsolatban, hogy honnan lehet eldönteni azt, elég nagy-e egy süni a téli hibernáció sikeres teljesítéséhez, megmutattuk követőinknek a közép-angliai Willows Hedgehog Rescue teniszlabdás sünméret-magyarázatát. 160 ezer emberhez jutott el a fotó, köszönjük a sok-sok megosztást!

Zajlott az élet ezen a héten is, mentettünk sünit Budapesten, Gárdonyban, és a Hortobágyi Madárkórházból is érkezett egy kis fickó hozzánk.

A héten az Állatok Világnapja alkalmából két kedves felkérésnek tettünk eleget: a Napfény Óvodában és a Katolikus Rádióban vendégeskedtünk. Az ovisoktól sok-sok cicakaját kaptunk, köszönet érte! A rádiós vendégszereplésünk ide kattintva hallgatható meg!