sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

A 44. hét hírei

Beköszöntött a november, a legtöbb süni már elvonult aludni. De csak a legtöbb, tehát nem az összes, így ezen a héten sem volt eseménytelen a Sünbarát háza tája.

Hétfőn érkezett hozzánk egy vak süni, Inez. Nem tudni pontosan, mi az oka annak, hogy nincsenek szemei, de ez a hiány semmit nem von el a cukiságából. Miskolcról pedig jött hozzánk egy tüskehiányos süni, igyekszünk segíteni a bőrproblémáján.

Kihasználtuk az ősz-dereki szép időt, és szabadon engedtünk egy újabb társaságot: Sünedli, Brigi, Kázmér, Károly, Hátas, Avar és Pipacs gyorsan feltalálták magukat, és boldogan vágtak neki a vadonnak. Reméljük, boldog sünéveik lesznek, és mindig találnak majd finom falatokat maguknak.

Vasárnap érkezett hozzánk egy sérült orrú süni, neki igyekszünk segíteni a gyógyulásban. Igen picuri, csak 200 gramm, így nálunk telel, és meglátjuk, tavaszra hogyan alakul az egészsége.

A hozzánk érkező üzenetekből naptár nélkül is látszik, hogy közeleg a tél. Sokan aggódva figyelitek a kerti süniket, hogy megfelelően gyarapodnak-e, elég erősek tudnak-e lenni a hibernációhoz. Köszönjük – a sünik nevében is -, hogy aktívak és figyelmesek vagytok!