sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – 2018. I. negyedéves összefoglaló

A téli időszak jellemzően csendesebb, ám semmiképp sem eseménytelen a Sünbarát életében. 2018 első negyedévében is így volt ez.

Az új év legelején bemutattuk Nektek egyik kedvenc sünszakértő állatorvosunkat, Dr. Schütz Évát. Amellett, hogy sok süni gyógyítását köszönhetjük neki, elkötelezett állatrajongó, és gyermekkori álmának valóra váltásán fáradozik: állatkert alapításán dolgozik.

A januári időjárás szokatlanul enyhe volt, ezért itt-ott előfordultak hibernációból felébredő sünik, a hozzánk forduló Sünbarátainknak igyekeztünk segítséget nyújtani a fokozottan rászoruló sünik istápolásában.

Nagy sikere volt Soma és Inez történetének, melyet két részletben tettünk közzé a Facebook-oldalunkon. Szívmelengető volt látni, milyen sokan drukkoltatok nekik!

Alapítványunk immár fogadhat SZJA 1% felajánlásokat, Facebook-oldalunkon közzé is tettük a felajánláshoz szükséges adatokat, és elérhetővé tettünk egy nyomtatható rendelkező nyilatkozatot is. Bár a rendszer sajátossága miatt a felajánlásokból csak ősszel lesz ténylegesen pénz, de bízunk benne, hogy sokan tudtok így segíteni nekünk, hiszen az őszi sünmentéskor jól is fog jönni majd a segítség!

Február elején részt vettünk a TerraPlaza kiállításán, a Facebook-on pedig megmutattuk Nektek a nem-alvó kis zsiványcsapatot, akik áteszik magukat az őszből a tavaszba. Enne kapcsán Bogyó, az ősszel szabadult süni segítséget is kért Tőletek, hogy a 71 szállóvendég és az ébredéssel hozzánk kerülő süniknek megfelelő ellátást tudjunk biztosítani. Rengeteg tárgyi adomány érkezett, és a bankszámlánk is jócskán gyarapodott, amitől nagyon meg is hatódtunk, csodás Sünbarátok vagytok!

Márciusban már egyre több lett az ébredő süni nálunk is és a természetben is, de a bolond idő úgy döntött, hogy hirtelen hidegre fordul, és két hullámban vissza is tér hóval-faggyal. Igyekeztünk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a már felébredt sünik táplálék-segítségre szorulhatnak. Szervezni kezdtünk sünfuvart, érkezett hozzánk már süni is, egyszóval szépen fokozatosan magasabb fordulatszámmal pörgünk. Több mint 9200 követőnk van a Facebook-on, ami tőlünk telik, megtesszük idén is a Keleti sünök érdekében!