sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Anne, akit megharapott egy kutya

Anne-t Tökölről hoztuk el. Az állapota nagyon kritikus volt, még mindig kritikus, de a remény egyre erősebb!

Naponta kétszer kap antibiotikumot, reggelente fájdalomcsillapítót, mindemellett napi kétszer fertőtlenítjük a sebét. Ez a kezelés hosszú ideig fog tartani, reménykedünk, hogy Anne is meg akar gyógyulni.

Anne_.jpg

A harapás mély, durva sebeket hagyott Anne nyakán, és további négy, szemfog által lukasztott seb is van a hátán. Mire hozzánk került, a sebe már legalább két hetes volt, tele nyüvekkel és rohadó bör- és szövetdarabokkal.

Az állatorvos altatásban kitisztította a sebeit, kiszedte az élősködőket a bőre alól és a a bőréből is (kullancs, bolha és nyüvek) – hogy biztosra menjen, minden élősködő ellen adott Anne-nek egy oltást, ami kinyiffantotta ezeket a dögöket, de időnként fel fel bukkannak döglötten, ahogy Anne teste dolgozni kezdett ellenük.

A nyakán lévő seb olyannira mély, hogy tisztán láthatóak a nyaki izmok, a röntgen képen tisztán látható, hogy hajszálakkal menekült meg a gerince.

A fertőzést folyamatosan kezeljük, a legjobb tudásunk szerint kezeljük a sünt. A telet minden bizonnyal velünk tölti, mert jó pár hónap lesz, mire a bőre újra összeforr.

Ilyen volt a seb előtte:

elotte_Anne.jpg