sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmodó – A 18. hét hírei

Véget ért az április, egyre hosszabbak a nappalok, és egyre több süniről kapunk hírt Tőletek. Nézzük, hogyan kezdődött házunk tájn a május!

Szemi Baracskáról ékezet hozzánk, igazi evőgép. A szemei be voltak gyulladva, doktornéninek is megmutattuk. A hét elején került hozzánk Ubi, azaz Uborka, a sünfiú. Feladta a leckét, mert nem mindennapi okból kerül hozzánk. Nos, khm, az a helyzet, hogy szorult helyzet állt elő életében, ráadásul épp a „legnemesebb” testrésze volt érintett az ügyben. Kosztost, a kertünkbe bejárós sünit ideglenesen gondozásba kellet vennünk, mert gyanúsan sokat kóricált napközben, és bármennyit evett, nem hízott. Mindkettejükért nagyon küzdöttünk, de nem sikerült meggyógyítani őket, átkeltek a szivárványhídon.
Facebook-oldalunkon megmutattunk egy éjszakai felvételt két sünfiúról, akik egy sünlány kegyeiért küzdöttek egymással. Meglepően komoly és kemény küzdelem, a fele sem tréfa – de persze a tét is nagy, a fajfenntartó ösztön érvényesülése.
Postaládánkban a fő téma a kerti észlelés, általános érdeklődés. Még néhány hét, és jönnek a sünbébis/fészkes üzenetek is.

Hétvégén egy újabb csapatot engedtünk szabadon, az albumukat ITT NÉZHETITEK MEG.