sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – A 20. hét hírei

Sűrűsödnek a napjaink, egyre több a tennivalónk – rendre meg is csúszunk emiatt a híreinkkel – a Sünbarát háza táján. Nézzük, mi történt május derekán!
A hétvégi szabadon engedés után újabb sünhaverok váltottak beutalót szanatóriumunkba. Kiemelt figyelmet kap Pötyi, egy dunakeszi cicaházban talált sünlány, akinek babák vannak a hasában. Saját lakrészt kapott, szépen rendezgeti a fészkét, készül az utódgondozásra. Ha világra jönnek a kicsinyei, jelentjük majd! Emese és családja egy másik sünit juttatott el hozzánk, aki beszökött a garázsukba és tornagyakorlatot próbált végrehajtani az egyik bicikli kerekében. Pechjére beszorult, Emeséék csak egy küllő kivágásával tudták kiszabadítani, és mivel az egyik lábikója megnyomódott a tornamutatványban, most nálunk regenerálódik. A Küllőkiller nevet kapta, igazi kemény kis süncsajszi. Különleges románc tanúi vagyunk mostanság. Udvarunkon, a szabadulás előtti kifutóban az egyik süninek, Lilinek udvarlója akadt: egy állhatatos, szabad sünfiú minden nap meglátogatja a ketrec szélénél. A drótháló két oldalán állnak, mászkálnak, elvannak, nagyon romantikus.
A héten visszakapta szabadságát egy újabb csapat süni is, ők a hatodik turnus az idén. Hosszú, boldog sünéveket kívánunk nekik!
Az Nlcafé kedves újságírónője keresett meg bennünket nemrég, a megkeresésből beszélgetés, majd egy cikk lett, ami a sünmentésről szól, a sünik és az emberek oldaláról nézve egyaránt. Reméljük, hogy az olvasók hasznosnak találják az információkat. Hálásan köszönjük a lehetőséget!
Sok üzenetet kaptunk ezen a héten is, igyekeztünk segíteni, tájékoztatni. Nagyon jó látni, hogy ilyen sokan a szíveteken viselitek a kis tüskés barátok sorsát!