sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – A 23. hét hírei

Ezerrel tombol a nyár, sokkal melegebb van, mint ilyenkor megszoktuk. A sünik körül is forró a levegő – lássuk, milyen izgalmak voltak felénk június második hetében!
Vegyes érzelmekkel indult a hét: Tihamér és Babuci kijöhetett a kórházból, szépen lábadoznak, Finimit viszont, a Ferihegyi útról mentett sünit nem sikerült életben tartani. Büszkeség is jutott erre a hétre: doktornénink, a sünik nagy barátja és gyógyítója, Dr. Schütz Éva megkapta a MÁOK – Állatorvosok Az Állatvédelemért Országos Alapítvány „Az Év Állatvédő Állatorvosa” címét. Szívből gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk rá!
Szerdán érkezett hozzánk 4 sünbaba, akiknek az anyukája egy kutyával szemben alulmaradt sajnos. Nagyon picik, és Pötyinél már túl sok baba van a fészekben, ezért őket emberi gondozás várja, bízunk benne, hogy megmaradnak, de most még ezt előre nem lehet látni. Erzsi, a megtalálójuk sok-sok adománnyal támogatta meg munkánkat (el is neveztük róla a piciket E-csapatnak), hálásan köszönjük!
Egy nem túl sünbarát környékről került hozzánk Laci, egy felnőtt sünfiú – mit sünfiú, sünúr! Egy kis hizlalás után keresünk számára egy kevésbé forgalmas és kevésbé kutyás vidéket, ahol boldogan élheti majd szabad életét. Hétvégén ismét meglátogattuk a Murmuczok Oktatási Centrumot, egy újabb állatorvos asszisztens csapatnak meséltünk a sünikről. Köszönjük a figyelmüket és az adományt is!
Ezen a héten is nagy volt a forgalom a postaládánkban. Főleg fészekriadalmak voltak, igyekeztünk segíteni, itt-ott vigasztalni, ha úgy hozta a szükség. Nagyon jó érzés látni, hogy milyen sokan viselitek a szíveteken ezeknek a szúrós-büdi cukiságoknak a sorsát!