sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – A 22. hét hírei

Május utolsó napjai igen mozgalmasan teltek tüskéshátú cimboráinkkal. Volt minden, ahogy mondják: az élet el is vett, de adott is. Nézzük részletesebben!
Még mindig a kerti munka és az építési területek a leggyakoribb riasztási témák. Szerencsések a sünik, hogy mindig akad egy érző szívű állatbarát, aki segítségükre siet a nagy felfordulásban. Köszönet érte!
Hétfőn egy érdi óvoda udvarára riasztottak bennünket. Egy sünmama az egyik homokozóba fészkelt, és 6 picit hozott a világra – azonban a hétfői gyerekzsivaj megriasztotta, és elmenekült. Sajnos nem tért vissza, így a babáknak segítségre volt szüksége. Szerencséjükre Pötyi, a vemhesen hozzánk került sünlány épp aznap hozta világra 5 kicsinyét, így hamar került pótmama az érdi hatosikreknek. Nem sokkal később két további árva sünbaba érkezett a fészkébe, így összesen 13 apróságról gondoskodik. Nem tudjuk, mind megmaradnak-e, de Pötyi igen elszánt, és nagyon gondoskodóan őrzi a fészket, így reménykedünk.
Ezen a héten két helyen is voltunk előadást tartani a sünikről. Először pénteken, a Belvárosi Tanodában vendégeskedtünk, ahol az ottani gyerekeknek hoztuk közel az őshonos természetet. Hétvégén pedig a Murmuczok Oktatási Centrum állatorvosi asszisztens-tanulói kaptak egy kis ízelítőt a sünik gondozásából. Köszönjük a meghívást és az ajándékokat!
Postaládánk fészek-észleléssel, korábbi beutaltak iránti érdeklődéssel, és segítségkéréssel telt meg. Igyekeztünk minden sünit segítő kezek közé irányítani. Köszönjük, hogy ilyen sokan odafigyeltek ezekre a csodás állatokra! Szuperek vagytok!