sünökről sünbarátoknak sünbarátoktól

Sünbarát Hírmondó – A 16. hét hírei

Úgy néz ki, idén rövid volt a tavasz – eltartott vagy két hétig, hihi -, és kellemes nyáreleji időjárásunk van. Ennek megfelelően kezd tetőfokára hágni a sünhangulat házunk táján. Jöjjenek a részletek!

Hétvégén érkezett hozzánk Bónusz, Anett hozta. Először úgy tűnt, hogy beteg az egyik szeme, de aztán kiderült, hogy csak összevalamizte magát, és odaszáradt. Úgyhogy egészséges, hamarosan szabadon engedjük. Jelenleg annak a Kapusnak a helyén van, aki nem bírta kivárni a hétvégi elengedést, és megszökött. Hiába no, hívta a természet. Reméljük, hosszú és boldog sünévei lesznek!

Amint Gyöngyink szépen ellátta és elszállásolta Bónuszt, izgalmas dolog történt. Megjelent a kertjében egy süni, aki a két hátsó lábát húzta. Van egy elméletünk arról, hogy a szökevény Kapus összetalálkozott a sérült sünivel, és eligazította, hol fognak rajta segíteni. Így is lett, a kis süni kapott fájdalomcsillapítót, infúziót, és egy kis szálláshelyet, ahol nem kell sokat mozognia. Remélhetőleg a gyógyszer és a pihentetés elég lesz ahhoz, hogy a Gyuri névre keresztelt kisbarátunk meggyógyuljon.

Postaládánk is gyarapodott a héten. Egyre több észlelés van, egyelőre a nagyobb egészségügyi riadalmak még váratnak magukra – és ez így van jól, minél többen vigyáztok a sünikre, annál kevesebb ilyen jellegű feladat adódik. Volt a héten kerti sünjárás, gödörbe bepottyanás, fészektalálás. Nagyon örülünk, hogy ennyien felveszitek velünk a kapcsolatot, és érdeklődve, segítő szándékkal fordultok a sünik felé! Szuperek vagytok!